Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil contact
Deviza noastră: "Împreună să cultivăm nişte flori frumoase, sănătoase!"

CONCURS JUDEŢEAN

CEL MAI VERDE CÂŞTIGĂ
      În data de 08 iunie 2011 sala Ion Petrovici s-a desfăşurat concursul “Cel mai verde câştigă”, concurs ce reprezintă activitatea finală propusă în cadrul proiectului “Să păstrăm oraş curat ” .

     Concursul a constat în colectarea de baterii şi acumulatori portabili uzaţi în vederea reciclării de către preşcolarii grădiniţelor înscrise în concurs: Grădiniţa nr.1, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 14, 15, 16 Tecuci, Grădiniţa Drăgăneşti şi Grădiniţa Malu-Alb.

     De ce baterii? Pentru că majoritatea jucăriilor funcţionează pe bază de baterii şi pentru că bateriile şi acumulatorii portabili conţin substanţe toxice precum: mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu care afectează grav sănătatea umană. Aruncate împreună cu alte deşeuri menajere, substanţele conţinute de baterii şi acumulatori vor ajunge în sol şi ape şi de acolo în corpul nostru. O singură baterie aruncată la coş de gunoi poate polua 1 m pătrat de sol şi 10 l de apă.

     NUMAI COLECTATE CORECT ŞI RECICLATE BATERIILE UZATE NU DĂUNEAZĂ MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR !

     Concursul a fost jurizat de reprezentanţi ai instituţiilor partenere după cum urmează:

  • D-na inspector Olariu Eugenia din partea ISJ Galaţi
  • D-nul Trifan Dan din partea Primăriei Tecuci - direcţia Monitorizare şi Servicii
  • D-nul comisar Mocanu Daniel din partea Gărzii de Mediu
  • D-nul consilier Dănăilă Vasile
Grupele care au colectat cele mari cantităti de baterii uzate au fost premiate astfel:

     Premiul special ECO, în valoare de 300 lei, oferit de D-l Vasile Dănăilă, a fost câştigat de grupa mare de la Grădiniţă nr.5 "Dumbrava Minunată" - educatoare Valerica Radu, care a colectat o cantitate de 16,5 Kg de baterii.

     Premiul I ce a constat într-un joc “Să învătăm să separăm şi să reciclăm” a fost câştigat de grupa mare de la Grădiniţă nr.15 "Ion Creangă" - educatoare Aurora Popa şi Dobriţa Tătulescu - care a colectat 9 Kg de baterii.

     Premiul II - Microscop, periscop, telescop a fost câştigat de grupa pregătitoare de la Grădiniţa nr.11 - educatoare Violeta Cristea cu 8,9 Kg de baterii.

     Premiul III - joc memo cu animale a fost câştigat de grupa pregătitoare de la Grădiniţa nr.6 - educatoare Georgiana Vîrtosu cu 7,5 Kg de baterii.

      Menţiunea - ierbar sin sticlă a fost câştigat de grupa mică de la Grădiniţa nr.15 "Ion Creangă" - educatoare Lucia Rusu şi Eliada Iordache - 5,8 Kg de baterii.

Premiile I, II, III şi Menţiunea au fost oferite de Asociaţia română pentru reciclare Rorec (300 lei), iar diplomele de participare şi mingile (100 lei) de farmacia Api-P-Farm Tecuci.

      Până la deliberarea juriului, copiii de la grupa mare Grădiniţa Nr. 15, coordonaţi de d-nele educatoare Aurora Popa şi Dobriţa Tătulescu, au prezentat un fragment dintr-o o scenetă pe teme ecologice a cărei autoare este d-na educatoare Valerica Radu.

      S-au colectat cu ajutorul vostru 99,2 Kg de baterii uzate, deci avem cu 99,2 m pătraţi de pamânt mai puţin poluat şi 1000 l de apă mai pură


VĂ MULŢUMIM ŞI VĂ AŞTEPTĂM ŞI LA ANUL DE ZIUA MEDIULUI SĂ-I OFERIM UN CADOU.....MAI PUŢINĂ POLUARE!Pinocchio

RoRec

Valid XHTML 1.0 Transitional