Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil Imagine cu un copil contact
Deviza noastră: "Împreună să cultivăm nişte flori frumoase, sănătoase!"
 

POVEŞTI CREATE DE COPII


Poveşti cu dinozauri

        În săptămîna 22 - 26 februarie 2010 grupa mare de la Grădiniţa nr. 15, program normal, a dezbătut tema “ În lumea lui Dino ” din cadrul proiectului de trei săptămâni “Exploratorii”. Marţi am desfăşurat, la activităţile pe domenii experenţiale, activitatea integrată -“Dinozaurii” ce a constat în:

  • Activitate practică - copiii au realizat păpuşi (dinozauri) pentru degete
  • Educarea limbajului - copiii au creat poveşti despre dinozauri şi în timp ce povesteau mânuiau păpuşile confecţionate de ei.

Iată câteva exemple:

Dino şi prinţesa

        A fost odată un dinozaur pe nume Dino. Într-o zi pe când s-a dus la râu să bea apă a întâlnit un şarpe. Şarpele i-a spus că într-un castel trăieşte o prinţesă frumoasă şi dacă se va căsători cu ea va da jos pielea de dinozaur şi se va transforma într-un prinţ frumos.
        Dino s-a dus la castel şi a cerut mâna prinţesei. De frică a întâlnit a acceptat şi s-au căsătorit. După nuntă Dino s-a transformat într-un prinţ frumos şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.


Dinozaurul Reptor

        A fost odată ca niciodată un dinozaur care se numea T-Rex. Într-o zi T-Rex întâlni un şarpe veninos care îl atacă. T-Rex a început să strige:
- Ajutor! Ajutor!
        Strigătul lui a fost auzit de un alt dinozaur pe nume Reptor, care i-a venit în ajutor. Cei doi dinozauri nu se cunoşteau dar de atunci au rămas prieteni. T-Rex la invitat să-i prezinte familia lui. Fraţii lui T-Rex au vrut să-l alunge, dar acesta le-a povestit cum Reptor l-a salvat de şarpe şi Reptor a fost acceptat. Şi au trăit împreună până la moarte.


Dinozaurul care răpeşte prinţesa

        A fost odată ca niciodată un dinozaur care se numea T-Rex. Într-o zi T-Rex s-a întâlnit cu un prinţ şi o prinţesă. T-Rex a răpit prinţesă şi a pus-o într-o cuşcă fermecată din care prinţesa nu putu să scape. Prinţesa avea o baghetă magică dar care nu avea putere să sfarme vraja cuştii. Prinţul a venit şi s-a luptat cu dinozaurul şi după trei zile şi trei nopţi l-a învins. Prinţul şi prinţesa au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.


Pinocchio

 

Valid XHTML 1.0 Transitional